Heb je een andere auto gekocht? Sluit dan direct een verzekering af. Iedereen die een auto op zijn of haar naam heeft staan, is in Nederland namelijk verplicht om deze te verzekeren. Een autoverzekering afsluiten kost je overigens niet veel moeite, want je kunt dit tegenwoordig online regelen. Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? In deze tekst vertellen wij je hoe je online een autoverzekering afsluit.
 

Kies een dekking

Voordat je een autoverzekering af kunt sluiten, moet je eerst een dekking kiezen. De meeste verzekeraars bieden drie verschillende dekkingen aan: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Een WA-verzekering heeft de minst uitgebreide dekking, want hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt. Kies je voor WA + Beperkt Casco? Dan ben je ook verzekerd voor diefstal, brand, ruitschade en een aanrijding met loslopende dieren. Tot slot kun je ook nog een all-risk verzekering voor je auto afsluiten. Hiermee is ook schade aan je eigen auto verzekerd. Deze verzekering staat bij verzekeraars overigens bekend als WA + Volledig Casco.

Kijk naar aanvullende dekkingen

In principe is het voldoende om één van de basisdekkingen te kiezen. Als je hier niet tevreden mee bent, kun je jouw auto aanvullend verzekeren. De meeste verzekeraars bieden verschillende aanvullende dekkingen aan. Zo kun je bijvoorbeeld een inzittendenverzekering afsluiten of je aanvullend verzekeren voor pechhulp. Omdat de mogelijkheden per verzekeraar kunnen verschillen, raden wij je aan je goed te verdiepen in de aanvullende dekkingen.
 

Ga op zoek naar een verzekeraar

Weet je inmiddels hoe jij je auto wilt verzekeren? Dan ben je je er nog niet, want je moet namelijk ook nog een verzekeraar vinden waarbij online je auto verzekeren tot de mogelijkheden behoort. Je kunt zelf de sites van verschillende verzekeraars afstruinen om de beste te vinden, maar het is een stuk makkelijker om een vergelijkingssite te gebruiken. Vul hier simpelweg in hoe jij je auto wilt verzekeren en de site laat je binnen een paar seconden de beste autoverzekeringen zien.
 

Bereken je premie

Wie een vergelijkingssite gebruikt, ziet in het overzicht vaak een prijs staan. Dit is de premie die je bij de betreffende verzekeraar betaalt. Staar je hier niet blind op, want de prijs kan hoger of lager uitvallen. Bereken je premie daarom altijd op de website van de verzekeraar waarbij jij je auto wilt verzekeren. Vul het nummerbord in en kies of het om een particuliere of zakelijke autoverzekering gaat. Je weet zo precies hoeveel je per maand kwijt bent aan een autoverzekering.
 

Vraag de autoverzekering aan

Heb je de beste autoverzekering gevonden? Wacht dan niet langer met het indienen van een aanvraag. Als je de premie berekend hebt, kun je dit vaak direct doen. De meeste verzekeraars maken het je makkelijk, want je hoeft vaak alleen een paar simpele stappen te doorlopen. Krijg je een mail waarin staat dat je een voorlopige dekking hebt? Dan mag je direct met je auto de weg op.