OVER ONS

De introductie van de Ford Model T was het begin van de modernisering van de automobielindustrie. De lopende bandproductie, hogere lonen en veranderende schema’s van Ford luidden het tijdperk van massaproductie in. Gretige werkzoekenden stroomden massaal naar Detroit om een ​​baan te vinden in de plotseling bloeiende economie van de voormalige kapstad.

Ford Model T’s werden in de hoogtijdagen voor minder dan duizend dollar verkocht, een aardig bedrag aangezien het land nog steeds worstelde met de Grote Depressie. Omdat het echter een in massa geproduceerde auto was, was het het meest betaalbare automodel voor de gewone Amerikaan. De Model T was stevig, betrouwbaar en gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen.

Al snel doken chopwinkels op en werden populair in het hele land. De Model T’s waren de eerste hot rods die uit elkaar werden gehaald en weer in elkaar werden gezet om de snelheid en het uithoudingsvermogen voor dragracen te maximaliseren. Races waren vooral populair in Zuid-Californië vanwege het droge woestijnklimaat en de toename van afgelegen gebieden die geschikt zijn voor sleepstroken