Het is fijn om een eigen auto te hebben. Vooral wanneer je op een grote afstand van je werk woont kan dit erg handig zijn. Je bent dan nooit meer afhankelijk van de tijden van het openbaar vervoer. Veel mensen willen graag een nieuwe auto. Als je een nieuwe auto wilt, heb je verschillende mogelijkheden om deze te financieren. Dit zijn 3 van deze manieren.

 

Geld lenen

Je kunt ervoor kiezen om geld te lenen zodat je een nieuwe auto kunt kopen. Het is dan wel van belang dat je er rekening mee houdt dat je rente betaalt over de autofinanciering. Daarom is het voor iedereen waarbij dit niet per se nodig is aan te raden om geen geld te lenen voor de aanschaf van een auto. Aan de andere kant kan het lenen van geld voor je nieuwe auto op de lange termijn een stuk voordeliger zijn dan het leasen van de auto. Dat komt doordat je er door geld te lenen om de auto aan te schaffen altijd nog de mogelijkheid hebt om de auto na enkele jaren te verkopen waardoor je een deel van het aankoopbedrag terug kunt krijgen. 

 

Leasen

Als je een nieuwe auto wilt, kun je ervoor kiezen om de auto te leasen. Hierbij betaal je de auto meestal in 2 jaar af, maar deze wordt nooit echt van jou. Meestal hoef je de wegenbelasting en het onderhoud van je leaseauto niet te betalen. 

 

Een auto kopen

De vorige twee mogelijkheden zijn natuurlijk mooi, maar het best kun je een auto kopen met het geld wat je op je bank hebt. Zo voorkom je dat je maandelijks een bepaald bedrag moet betalen aan het leasebedrijf of aan je kredietverstrekker. Bovendien is de auto helemaal van jou waardoor je altijd kunt beslissen om hem te verkopen en een nieuwe auto aan te schaffen.